26. Jan 2023Insight

Year 2022 in GoodRequest

Aký bol rok 2022 v GoodRequest? Zhrnúť 365 dní do niekoľkých riadkov je vždy výzva. Snažil som sa však zaznamenať všetko, čo stojí za zmienku.

TL;DR 2022:

  • Tím sa rozrástol o 28 skvelých ľudí.
  • Pracovali sme na viac ako 50 projektoch.
  • Máme 21 nových partnerov.
  • Dosiahli sme obrat 4.2 mil. €.
  • 33% zisku sme zdieľali so zamestnancami,
  • Získali sme ocenenie Via Bona - Zodpovedná malá/stredná firma,
  • 4x ocenené projekty.

Rok plný zmysluplných a prelomových digitálnych riešení

Počas roku 2022 sa k používateľom dostali v “ostrej prevádzke” viaceré projekty. Výsledky práce nášho design teamu možno vidieť, na redizajne web stránok a digitálnej stratégií jedného z najznámejších magazínov na svete Forbes pre 3 krajiny, dizajnu webu JaguarFox pre MaxSport, či tvorbe vizuálnej identity a webstránky pre Systeming.

Do prevádzky sme taktiež spustili informačný systém pre lídra v oblasti komunikačných služieb – Paradigma a interný informačný systém PayMap od MAZARS, interný nástroj pre manažovanie projektov Athena pre Cybersecurity oddelenie MAZARS UK, nástroj pre správu architektonickej dokumentácie Planshelf s partnerom Extrude

Updaty počas roka dostali aj naše long-term projekty , ako mobilné bankovníctvo Tatra banka, aplikácie pre jednotku v doručovaní jedla Bistro.sk a aplikácia pre Slovenský futbalový zväz.  Chýbať samozrejme nesmie ani Innovatrics , v rámci ktorej sa sústavne pracuje na viacerých projektoch.

Aj tento rok sa naša partnerská rodina rozrástla, okrem množstva zaujímavých domácich projektov sme nazreli aj za hranice. Náš tím ma rozbehnutých viacero zaujímavých projektov, viac info čoskoro 😉.  Sme vďační za dôveru dlhodobým partnerom. Zároveň sa tešíme z každého nového projektu, ktorým spoločne zjednodušíme život používateľom.

Úspechy a ocenenia

Našim projektom sa dlhodobo darí, inak tomu nebolo ani tento rok, z čoho sa úprimne tešíme. Najoceňovanejším projektom, ktorého sme súčasťou, jednoznačne patrí mobilné bankovníctvo Tatra banka, ktoré minulý rok obhájilo titul banková aplikácia roka v súťaži NAY TECHBOX, Smart Banka a tiež získalo prvenstvo v rebríčku magazínu Global Finance v kategóriách “The Best Consumer Digital Bank in Slovakia for 2022” a “The Best Mobile Banking Adaptive Site in Central and Eastern Europe for 2022 (Consumer)”. Potešilo nás keď takto oceňovný partner ocenil aj našu spoluprácu, v rámci Tatra banka Top supplier days 2021 sme získali 1. Miesto v kategórii Customer Experience 🏆.

Naše appky boli tiež ocenené v obľúbenej slovenskej súťaži 4ka Android Code V kategórií Nakupovanie a predaj získali prvé a druhé miesto. Prvé miesto patrilo appke Bistro.sk, ktorej sekundovala aplikácia  NAY. Z každého či už menšieho alebo väčšieho úspechu sa tešíme, práca na zmysluplných a zodpovedných projektoch nás vždy napĺňala najviac.

Tento rok bol najmä o ľuďoch

Dobrých ľudí sa všade veľa zmestí.” - inak tomu nie je ani u nás. Náš tím sa medziročne rozrástol o 28 ľudí, k čomu prispeli aj naše bootcampy v iOS,  Backend a Design tímoch, ktorými prešlo 18 ľudí. Je za tým obrovské úsilie a práca , avšak rozhodne to stojí za to 💪.  Ľudia sú to najdôležitejšie čo v GoodRequest máme a netajíme sa tým aj preto sme sťastný, že napriek rastu sme si udržali vynikajúce NPS skóre.

Rok teambuildingov

My sme spolu radi. Preto sme si dopriali po pandemickej prestávke veľa času spolu. Ako GoodRequest a aj v jednotlivých tímoch. Bolo super spoločne sa zabaviť, spoznať sa a v mnohých prípadoch vidieť naživo vôbec po prvý krát.

Teambuildingovú sezónu sme odštartovali 20km splavom malého Dunaja, kde sa nás stretlo približne 50. Počasie sme mali perfektné, síce prietok vody nepriniesol žiadne vzrúšo, no zvládli sa o to postarať niektorí členovia posádky 😅 .

Na konci leta nás čakal Crème de la crème našich teambuildingov, a.k.a GR8 Days. Takmer stovka z nás sa stretla osobne na našej najväčšej akcii roka. Po toľkých dobre odvedených výkonoch počas celého roka, si každý z nás zaslúži poriadny oddych a zábavu, presne o tom sú naše GR8 Days – kopec športových či voľnočasových aktivít, dobré jedlo, oddych a ruka hore 😀 .

GoodRequest starne a my s ním. Nie sme však smutní. Vďaka tomu rastie aj počet detí, historiek o ktorých sa môžeme baviť a nových príležitostí kde sa môžeme stretnúť 😄. Preto sme prvý krát pripravili Mikuláša. Účastníci eventu boli nadšení a určite vám odporúčame niečo podobné vyskúšať aj u vás, my si ho zopakujeme určite 💯.

V event pláne nesmie samozrejme chýbať ani naša tradičná Vianočná párty, ktorú sme si po dvoch rokoch online besiedok opäť dopriali osobne 🎉. Oslávili sme spoločne koniec ďalšieho úspešného roka. Sumarizovali sme, spomínali a prezradili plány a novinky do budúceho roka. Ale predovšetkým sme sa poriadne zabávali až do hlbokej noci v našom obľúbenom Pancha Skybare 🕺💃.

Bratislava, už sme tu!

Ďalší dôležitý míľnik sa odohral ešte počas leta . Po dlhých týždňoch príprav sme v našom hlavon meste otvorili nový office. To znamená, že navštíviť nás môžeš po Žiline, Liptovskom Mikuláši a Košiciach už na štvrtom mieste.

Posúvame sa vpred a zvyšujeme kvalitu

Naše industry sa dynamicky vyvíja a je dôležité držať krok s dobou, aby sme našim klientom poskytovali čo najlepšie služby. Preto kontinuálne investujeme množstvo času do vzdelávania, dôležité je nielen vybudovať, ale aj udržať tím na World-class úrovni.

Formy vzdelávania boli rôzne, vyskúšali sme zdieľanie vedomostí medzi tímami, pri realizácii databázového workshopu od Backend tímu pre QA či prvú internú konferu – Frontend Days. Chýbať nesmie ani inovačná platforma nášho Webového tímu. Okrem technických tímov sme nepoľavili ani v manažmente, kde sa nám venovali konzultanti a kouči, ktorí nám pomáhali zlepšovať náš leadership a procesy.

Kde všade si nás mohol vidieť a počuť

Radi sa učíme a radi naše vedomosti posúvame ďalej. Slovo sme dostali v technologických a biznisových podcastoch: Fuckupy v IT, Zoči voči či Diagnóza podnikateľ.O svoje skúsenosti sme sa podelili na najväčšej slovenskej IT konferencii CodeCon, celosvetovom UX evente World Usability Day a Startup weekende v Žiline. Samozrejme sme neodolali ani eventom, ktoré sú nášmu srdcu blízke – hackathonom, konkrétne si nás mohol stretnúť na Hacknime.to a Kiratone. Naše odporúčania k tvorbe úspešných digitálnych produktov sme spracovali do checklistu, ktorý bol uverejnený vo Forbese.

Ak ťa zaujímajú aj naše ďalšie zmienky, všetky nájdeš na podstránke o nás.

Pomáhame radi a pomáhali sme aj minulý rok

My všetci v GoodRequest vieme, aké máme šťastie, a veríme, že je dôležité sa oň podeliť. Tu sa dozviete, ako sa nám to darilo v roku 2023 👇

GoodRequest Academy

Prostredníctvom akadémie a jej aktivít odovzdávajú naši najskúsenejší vývojári a dizajnéri svoje znalosti všetkým, ktorí túžia po kariére v IT.

Tento rok sa nám v rámci akadémie podarilo otvoriť 2 súťažné zadania,  2 stáže a 3 bootcampy a zúčastniť množstva prednášok na školách či v rámci vlastných iniciatív v komunite. Celkovo sa naše aktivity v oblasti vzdelávania dotkli stoviek slovenských talentov z čoho máme obrovskú radosť.

Kindness aktivity

Počas celého roka podporujeme dobročinné aktivity, a to najmä tie, ktoré sa angažujú a pomáhajú v oblasti vzdelávania a spoločensky nepopulárnych témach. Tento rok sa nám podarilo pomôcť 12 iniciatívam – finančne, materiálne, ľudsky alebo prostredníctvom pro-bono projektov.

V úvode roka sme pro-bono vytvorili web stomatolog.help, ktorý sprostredkoval bezodkladnú zdravotnú starostlivosť pre ľudí z Ukrajiny. Od začiatku roka tiež naši dizajnéri makali na redizajne webu pre OZ CestaVon, ktorý už čoskoro uzrie svetlo sveta.

Tento rok sa v našom tíme niesol v znamení určovaní správnych priorít. Namiesto našej spoločnej lyžovačky sme uprednostnili podporu iniciatívy “Kto pomôže Ukrajine” a taktiež sme darovali rozpočet naše vianočné darčeky Lige za duševné zdravie a projektu Educate Slovakia od AIESEC Slovensko. Som naozaj šťastný a hrdý na to, že môžeme pomáhať a robiť svet krajším miestom.

Za tieto aktivity sme taktiež získali aj skvelý “feedback” v podobe vzácneho ocenenia od Nadácie Pontis – víťazstvo v kategórii Zodpovedná malá/stredná firma, Via Bona Slovakia 2021. Toto ocenenie si skutočne vážime a stále nám robí nesmiernu radosť a motivuje nás pokračovať v zmysluplných aktivitách aj naďalej 💙.

Čo nás čaká v roku 2023?

Tešíme sa na spoločné výzvy v roku 2023 🙌

Tomáš LodňanCEO