2. Dec 2022Design

World Usability Day 2022 – Online fitko z pohľadu viability, feasibility, desirability

Aj tento rok sme boli súčasťou celosvetového podujatia World Usability Day ako prednášajúci, ktoré na Slovensku organizuje SUXA (Slovenská User Experience Asociácia). Témou tohtoročnej konferencie bolo "Naše zdravie" a v širšom zmysle sa zamerala na všetky digitálne riešenia súvisiace so zdravím, v rámci ktorej sme prestavili projekt Fitshaker.

Slavomír FedorDigital Product Designer

World Usability Day (Svetový deň použiteľnosti) je akcia zameraná na priaznivcov UX dizajnu, ktorá sa od roku 2005 aktívne usiluje motivovať odborníkov na celom svete, aby sa zamerali na použiteľnosť webov, aplikácií a iných produktov.

V rámci mojej prednášky som priblížil, ako vyzerá dizajn a vývoj najväčšieho online fitka na slovensku a česku - Fitshaker, na 4 platformách od roku 2018. Pozrieme sa na to, aké je vyvíjať produkt a z cvičenia robiť zážitok pre lovebrand, s ktorým cvičia desiatky tisíc žien.

V rámci mojej prezentácie som sa venoval 6 hlavným témam: čo robí produkt úspešným, aké boli začiatky s Fitshakerom, Fitshaker vs. Zdravie, ako sme dostali Fitshaker do vrecka, čo naň hovoria používatelia a aké sú ďalšie výzvy, ale viac už neprezradím😶. Podrobnejšie o jednotlivých témach nájdete vo videozázname a prikladám aj prezentáciu.

Video záznam z podujatia:

Prezentácia

Verím, že ste sa z mojej prezentácie dozvedeli niečo nové a inšpirovali sa, ako zodpovedne a zmysluplne vytvárať digitálne produkty, okrem toho si nenechajte ujsť záznamy zaujímavých prednášok ostatných slovenských a zahraničných rečníkov a rozšírite si obzory. Tohtoročný WUD sa konal online, takže sú k dispozícii záznamy všetkých prednášok. Je to skvelá príležitosť dozvedieť sa viac o UX (user experience) a použiteľnosti.

Slavomír FedorDigital Product Designer