16. Jul 2020Insight

Rok 2019 v GoodRequest

Bude to znieť ako klišé, no naozaj máme pocit, že sme zhrnutie roku 2018 písali asi pred týždňom. Po sviatkoch nás vcucol vír povinností, januárom sme preplávali rýchlejšie než raft Oravou a nejakým zázrakom sme sa objavili až teraz - v polovici Februára. Ešte raz by sme sa však chceli obzrieť za minulým rokom. Bola to totiž poriadna jazda!

Dali sme hlavy dokopy. Prelustrovali SLACK, priečinky s fotkami aj osobné denníčky. Toto je výber toho najlepšieho z GoodRequest 2019.
Enjoy!  :-)

Spolupráce na ktoré sme hrdí & projekty, ktoré majú zmysel

Už 6 rokov sa nám darí spájať s klientmi a projektami, ktoré ľuďom zjednodušujú život, majú zmysel a využitie. Nekončia "v zásuvke" a ani po prvom release. Neustále ich vyvíjame a zlepšujeme.
S čím sme sa tento rok popasovali?

Novinky, s ktorými sme rok 2019 začali sú už aktuálne v plnej prevádzke.  V jari prešla redizajnom aplikácia NAY. Začali sme pracovať na projekte Fitshaker - cvičenie na doma pre ženy.

Fitshaker cvicenie na doma pre zeny


Zároveň sme odpálili projekt, ktorému sa venoval najväčší tím počas celého roka. Tatra Banka nám do rúk zverila svoj interný nástroj Adamova škola a tiež mobilnú aplikáciu určenú na internetbanking, ktorá je dlhodobo jednou z najlepšie hodnotených na Slovensku.

S našim dlhoročným partnerom Innovatrics vylepšujeme systém Fingera. Tento rok sme však spoluprácu posunuli o level vyššie a pustili sa do projektu, ktorého cieľom je zabezpečiť v Afrike férové voľby.
Silným zážitkom bola aj práca na systéme, ktorý vďaka včasnej diagnostike nádorových ochorení zachraňuje životy.

informacny system pre zdravotnictvo


Veľkým faceliftom  & updatom prešli aj naše srdcovky Tipsport a Bistro.sk. Kontinuálne zlepšujeme Nehnuteľnosti.sk, iKros a ďalšie.

Všetky tieto parády vznikajú od júla na rôznych miestach. GoodRequest office už nie je len v Žiline, ale rozložili sme sily medzi Žilinu, Liptovský Mikuláš, Bratislavu a Prahu.
IT talenty sa tak nemusia zdržiavať už len "na západe". Skvelá príležitosť a zaujímavé projekty ich čakajú už aj pod Tatrami. :-)

Aby sme sa nerozpisovali o každom projekte podrobne.  Dohodneme sa takto. Ak si na ne zvedavý/á pozri si náš SHOWREEL . Ak ťa viac zaujíma život & novinky firmy čítaj ďalej. :-)

Je nás takmer 50! Ako sme si spolu celý rok užili?

Všetko čo v GR riešime spoločne delíme do dvoch veľkých "skupín". Pravidelné eventy a tie špeciálne, ktoré proste vyplynú zo situácie. :-)

Rok štartujeme pravidelne Hackathonom, v lete si doprajeme pobyt na čerstvom vzduchu (a v čerstvej vode) pri splave a uzatvárame ho parádnou party, kde oslávime Vianoce & naše narodeniny.

Pri písaní tohto článku sme zistili o minulom Hackathone jednu zaujímavú vec. Narozdiel od jeho predchodcov sme ho nezdokumentovali. :-D Budeš nám teda musieť veriť, že bol super. Ten tohoročný sme už poctivo zaznamenali a môžete sa s nami pozrieť ako sa nám na Hackathone 2020 darilo.

Teambuilding na Orave bol už o inom. Tam sme materiál rozdelili na zverejniteľný a nezverejniteľný  "to sme ani my nechceli vidieť". :-D
Výber z toho zverejniteľného nájdeš v článku: Splav Rieky Orava vol. 2!

orava splav

A na záver Vianočná party. Na tejto sme oslávili 6te narodeniny. Už sme asi ozaj trochu podrástli, dospeli a môžeme ísť "do školy".
Po dlhšom čase sme to mali totiž bez bláznivej témy. Po filmových hviezdach, talianskej a ruskej mafii prišiel rok, kedy sme sa hodili do gala a užili si to v krásnych priestoroch Pancha sky baru v Žiline.

vyvoj mobilnych aplikacii

Okrem týchto troch highlightov sme si našli aj ďalšie dôvody na stretnutie a oslavu.
GoodRequest baby gang posilnil Leo (za iOS), Tamia (za Backend) a prvé GR dvojičky Adamko a Natálka (tiež v Backend tíme).

Pravidelne sa (aktívna časť GR) stretáva na jóge, ktorú cvičíme priamo u nás v office.  Niektorí zas na futbale, bajkoch, v lese, turistike, lezeckej stene či bowlingu.
Darmo. U nás tie kamarátske vzťahy asi fakt nebudú len frázou. ;-)

Kde sme sa stretli? Kde sme sa videli?

Už tradične (ak to tak môžeme povedať) sa bol náš Jožko podeliť o nejaké tie múdrosti a skúsenosti na konferencii CodeCon. (a ani tento rok tam nebude chýbať :-))
Keďže bol taký rozbehnutý, jednu prednášku stihol aj na Fakulte riadenia a informatiky. Aj tu sa venoval Kotlinu. V lete sme sa zapojili aj do Letnej školy buď Manažér.
Pospíkovali sme na Futurikon-e, evente Mikulas.digital a mentorovali sme aj na Startup Weekende.

Ako účastníci sme zašli na konferenciu Forbes 30 pod 30, mDev Camp, LaraCon v Madride, LinuxDays a na kopu ďalších workshopov, prednášok a eventov.  

Zvláštnou kapitolou je zaDesign. Iniciatíva v rámci ktorej združujeme v Žiline šikovných ľudí zo širokého okolia. Počas minulého roka sme stihli 4 eventy.

figma workshop pre zaciatocnikov

Okrem spájania ľudí v dizajnovej komunite sme chceli skúsiť spájať aj tých v IT. Konkrétne Android nadšencov. Preto sa okrem zaDesign komunity môžeš pridať aj ku Kotlin user group.

Mnohí z nás sú nadšení športovci a cestovatelia. Preto sme sa okrem eventov mohli stretnúť na mnohých slovenských, európskych aj svetových horách, štítoch, trailoch, trekoch a aj na niekoľkých plážach.

8 momentov na ktoré nechceme zabudnúť (tak si ich tu odložíme)

Návrh na redizajn Orange aplikácie  sa stretol v januári s krásnym ohlasom a podporou. Aj po roku si na to radi spomenieme.  :-) Ak si ho ešte nevidel/a pozri si ho, prípadne nám daj feedback.

V ankete 4ka Android code sa naša stálica - appka Bistro.sk umiestnila na zlatej priečke v kategórií Nakupovanie a predaj.

Na jar sme sa rozhodli popustiť uzdu našej kreativite a zhmotnili pár našich bláznivých nápadov. Bolo to fakt parádne obdobie. Uleteli sme si, potešili sa príjemnej spätnej väzbe a privítali nových kolegov. Ak nevieš o čom je reč pripájame malú ukážku.

Fotka GoodRequest.

Všetko kreatívne aj nekreatívne viedlo k tomu, že je nás po roku 2019 o 13 viac. A keďže skvelé projekty si vyžadujú skvelých ľudí, tak stále hľadáme nových kolegov! Pozri či niektorá z voľných pozícií nie je presne pre teba 🤗

Na ženy v našom tíme sme veľmi hrdí. Vedia dať officu, kódu, projektu aj tímu lásku. Je to tu s nimi lepšie. Jednu z našich developeriek - Lenku vyspovedali v rozhovore kde prezradila aká je práca v IT a aká je práca v GR. :-)

Šťastie v tíme vzrástlo v deň, keď sme tu privítali Playstation člena rodiny.
Odvtedy tu máme okrem junior - senior developerov aj junior - senior Beatsaberist-ov. Výzvy príjmajú, môžes dojsť a zmerať si s nimi sily ak si trúfaš. :-D

Aj v roku 2019 sme sa snažili o trochu šťastia, ktoré máme v živote zdieľať my a prispieť tak k pekným a hodnotným myšlienkam.
O všetkom možnom čo sme podporili a vymysleli v rámci Kindness projektov si môžeš prečítať na našom Facebooku. Za všetky tu však spomenieme to, že sme si adoptovali úľ! Tím je mimoriadne pracovitý, no aj početný. Projekťák sa mu určite hodí. Preto sme vybrali toho najpovolanejšieho a tímu sa ujal náš Bussines manager Martin Macik. :)

Fotka GoodRequest.


V lete sme tu privítali "malú" stážistku. Bol to krásny týždeň, ktorý nám zväčnila v článku, ktorý sa stal v roku 2019 aj najčítanejším.
Ak tvojej pozornosti unikol, prečítaj si Lujzine dobrodružstvá.

Náš Backend team absolvoval prvý krát spoločnú chatu! To, že sa im to po 6 rokoch podarilo je skutočne hodné umiestnenia v tomto rebríčku. :)

Zabudli sme na niečo? Zažil/a si s nami niečo, čo tu nesmie chýbať? Daj nám vedieť v správe. Doplníme!
Tomáš Lodňan CEO