10. Aug 2022Insight

Fuckupy v IT vol. 2 – Keď marketing predbehne vývoj alebo pozor na škálovanie a záťaž

Podcast Fuckupy v IT má vďaka cenným radám a vtipným momentom z IT sveta špeciálne miesto u mnohých poslucháčoch nie len v GoodRequest. O to väčšiu radosť mi urobilo, keď som sa mohol stáť jeho súčasťou a podeliť sa aj o naše skúsenosti a to hneď dvakrát.

V rámci prvého dielu, ktorého som sa zúčastnil sme sa s Matějom porozprávali o našej skúsenosti z pred viac ako 4 rokov, s príznačným názvom, "Prečo by sme nezvládli vývoj vlastného digitálneho produktu?". O čo išlo v skratke? Po mnohých úspešných projektoch pre klientov sme sa rozhodli vyvinúť vlastný digitálny produkt - Dashboard, avšak viac o tom, ako to dopadlo si môžete vypočuť v samotnom podcaste.

Kde môžu vzniknúť problémy, ak marketing predbehne vývoj a veľkosť projektu?

Mobilná appka pre Slovenskú hokejovú extraligu – Tipos Extraliga , patrí medzi naše stálice. Pôvodne bola appka postavená ako "one-stop-shop" na konzumáciu obsahu, v rámci aplikácie mohli používatelia nájsť všetky potrebné informácie o slovenskej hokejovej extralige či o svojom obľúbenom tíme. Neskôr prišla požiadavka o rozšírenie aplikácie o gamifikačný prvok – Fantasy ligu. Kde však vznikol samotný problém? V skratke v komunikácií a následnom škálovaní projektu. Avšak aby som vám neprezradil všetko, viac o vzniku problému, našom postupe jeho riešenia a omnoho viac si môžete vypočuť v podcaste

Celý podcast si môžete vypočuť na Spotify a Apple Podcasts:

Máš záujem o ďalšie informácie zo sveta GoodRequest? Vypočuj si podcast Silná káva, kde hovorím o vzniku a súčasnom fungovaní GoodRequest Academy.

Marek ŠpalekCTO