19. Jan 2021Insight

2020 v číslach: štatistiky a zákulisie v GoodRequest

Rok 2020 je už dávno za nami. Niekto by možno povedal konečne, pretože to bolo, povedzme... náročné. Nemusíte sa však báť, nebudem hovoriť o reprodukčnom čísle a ani o počte nakazených. Chcem Vám ukázať niektoré naše zaujímavé čísla a KPI's z môjho CTO pohľadu.

Tento súhrn je zameraný na nástroje, ktoré používame na kolaboráciu a kooperáciu aj v týchto homeofficových časoch. GoodRequest je digitálne štúdio, ktoré  podporuje prácu na diaľku už od svojho vzniku. Sám ale musím uznať, že tieto čísla sú výrazne ovplyvnené stále pretrvávajúcimi opatreniami proti COVID-19.

Email: 50%-ný pokles

Počuli ste už o emailoch? Samozrejme že áno, ale asi nie od nás. :) V roku 2020 sme ich poslali až o 50 % menej. Aj napriek tomu ich bolo stále príliš veľa, a to mi núka aj dobrý nápad pre novoročné predsavzatie : dosiahni „inbox-zero", zruš odbery od nechcených emailových listov a zmeň si aj notifikačné preferencie. 
·      10 000 poslaných emailov (-50%) 📉
·      190 000 prijatých emailov (+27%) 📈

Slack: štatistiky používania rástli ako akcie Tesly
 

Ak ste jedným z našich klientov, tak sme Vás už pravdepodobne „prinútili" používať náš Slack. Slack používame všade kde sa dá, interne na manažovanie našej spoločnosti, na vzdelávanie nášho tímu, na dôležité oznámenia, iba tak pre zábavu, externe s našimi klientmi a partnermi, takže štatistiky používania nášho Slacku rástli ako akcie Tesly.  🚀🚀🚀🌕
·      290 aktívnych používateľov (+45%) 📈
·      25 500 nahraných súborov (+70%) 📈
·      625 000 poslaných správ (+74%) 📈

Google Meet: rok 2020 = rok videohovorov

Google Meet je naša „go-to" platforma pre videohovory. Používanie narástlo až tak, že to nemáme ani s čím porovnať. Bol som schopný získať čísla iba za posledného polroka, takže toto číslo je vážne iba môj hrubý odhad.
·      1000 video-hovorov (??%) 📈📈📈

Jira: 10K+ vyriešených problémov

Po všetkom tomto kecaní a video-hovoroch, potrebujeme aj poriadne pracovať. Jira je tým pravým miestom. A jej používanie rástlo tiež.
·      85 aktívnych projektov (+9%) 📈
·      10 600 vyriešených problémov (+22%) 📈

Tempo: trackovanie a plánovanie na jednom mieste

Tento nástroj Vám možno nie je až tak známy. Tempo Timesheets je šikovný plugin pre Jiru na trakovanie našich „worklogov". Popri tom sa k ním dá spraviť aj užitočný reporting. Tento rok sme taktiež aktívne začali používať Tempo Planner naplánovanie našich zdrojov.
·      93 400 zalogovaných hodín (+28%) 📈
·      66 600 hodín strávených na klientskych projektoch (+36%) 📈

Ak sa chcete dozvedieť ešte viac, nenechajte si ujsť zhrnutie nášho roka kde sa dozviete ešte viac o tom, čo sa v GoodRequest stalo  2020 :)

A samozrejme nechýba GoodRequest showreel.

Marek ŠpalekCTO