16. Jul 2020Insight

Mobilné aplikácie na lyžovačku, snowboard, zimnú dovolenku aj turistiku

Po vianočných hodoch a novoročnej snehovej nádielke by bola škoda nenavštíviť lyžiarske zjazdovky, užiť si pohyb na čerstvom vzduchu a kvalitný prírodný sneh na lyžiach alebo snowboarde.

Prípadne... prečo si nedopriať po Vianociach ešte niekoľkodňovú zimnú dovolenku?  :-) Rozhodnutie, či je lepšia lyžovačka v Alpách alebo lyžovačka v Tatrách, necháme na tebe. Poradíme ti však TOP 10 lyžiarskych a snowboardových mobilných aplikácií, ktoré na svahu aj počas zimnej dovolenky oceníš! 

SnowSafe - na horách bezpečne

Oficiálna aplikácia lavínových služieb ti pomôže, ak patríš medzi freeriderov, lyžiarov či snowboardistov, ktorí sa pohybujú v zasnežených horách na Slovensku aj v zahraničí. Pomôže ti totiž určiť lavínové nebezpečenstvo a poskytne aktuálnu predpoveď počasia, aj keď sa ocitneš v horách "so slabým signálom". Je navrhnutá tak, aby ťa na lyžovačke (takmer) nič neprekvapilo.

Užitočnou vychytávkou v appke je napríklad sklonometer alebo pridávanie aktuálnych fotografií. Od freeriderov pre freeriderov.

Dostupnosť aplikácie:  Android, iOS

OnTheSnow sneh&snehové správy

Zaujíma ťa, aké podmienky na lyžovanie sú v niektorom zo slovenských, rakúskych, talianskych či poľských lyžiarskych stredísk? Potom je táto appka pre teba to pravé. Nájdeš v nej informácie o podmienkach na vyše 2000 miestach na svete spolu s mapami zjazdoviek, recenziami, predpoveďou počasia, ale aj informáciami z webkamier. 
Appka ti dokonca pošle upozornenie, ak stredisko nahlási napadnutie čerstvého snehu.

Dostupnosť aplikácie: Android, iOS

Onthesnow, mobilná aplikácia

Yr.no - predpoveď počasia, na ktorú sa spoliehajú milióny používateľov

Zázračnú aplikáciu na predpoveď počasia nepoznáme. A ani takú, na ktorú sa budeš môcť stopercentne spoľahnúť kedykoľvek a kdekoľvek. 
Počasie je nevyspytateľné a počas zimy to platí dvojnásobne. 
Ak sa však máme pri lyžovačke na nejakú predpoveď spoľahnúť, určite je to tá z aplikácie Yr.no, ktorá čerpá informácie od Nórskeho meteorologického inštitútu. Používa ju viac než 5 miliónov ľudí a jej spoľahlivosť je na veľmi vysokej úrovni.

Dostupnosť aplikácie: Android, iOS

aplikacia na predpoved pocasia

PackPoint - packing list na dovolenku aj služobku

Čo si zbaliť na zimnú dovolenku? Toto je appka, ktorú využiješ počas každej cesty v roku - nech ide o pár dní v horách, festival v lete, alebo rýchlu dvojdňovú služobnú cestu.

V úvode si zvolíš lokalitu, účel, dĺžku pobytu a tvoj zámer, resp. čomu sa chceš na cestách venovať.  Na výber je široká škála - zimné športy, lyžovačka, turistika či baby-friendly cestovanie. Podľa tvojho zadania, predpovede počasia či situácie v krajine ti appka odporučí zoznam - packing list. Ten bude obsahovať veci, ktoré by si si nemal zabudnúť. Čo ti vyhovuje, ponecháš, čo nevyhovuje, odstrániš a čo ti bude chýbať, doplníš. Základ však získaš skvelý.

Dostupnosť aplikácie: Android, iOS

ako sa zbalit na dovolenku

Horská záchranná služba

Táto appka nebude na škodu v mobile žiadneho domáceho či zahraničného lyžiara v slovenských horách.

Umožňuje volať na linku tiesňových volaní 18300 Horskej záchrannej služby či odosielať tiesňové SMS správy. Volajúceho jednoducho lokalizuje s využitím GPS, aby ho záchranári ľahko našli aj v horskom prostredí. Vďaka appke tiež získaš informácie o lavínovej situácii a výstrahách v slovenských horách.

Pevne veríme, že ju  nikdy nebudeš musieť použiť, ale v telefóne sa ju oplatí mať.  Pre každý prípad.

Dostupnosť aplikácie: Android, iOS

Bistro.sk

Aj na dovolenke ťa môže prepadnúť hlad. A po poriadnej lyžovačke či turistike je pravdepodobnosť ešte vyššia. :-)

Nezabudni preto do svojho zoznamu aplikácií pridať aj Bistro.sk, vďaka ktorej objednávanie jedla nebolo nikdy jednoduchšie. Nech si kdekoľvek na Slovensku, môžeš si byť istý najširším výberom v okolí.  

Dostupnosť aplikácie: Android, iOS

bistro aplikacia.jpg

Riders - BMX, SKI, SKATEBOARD, SNOWBOARD tricks

Svahy sú super, pohyb na čerstvom vzduchu tiež, no niečo tomu chýba? Šmrnc a trochu adrenalínu? Potom je appka Riders pre teba to pravé orechové.

Nájdeš v nej viac než 2500 trikov na snowboard, lyže, BMX, skateboard, a ďalšie. Všetko s podrobným popisom a videonávodom. Nechýbajú ani nahrávky používateľov, ktorí to už skúsili a chcú zdieľať, ako sa im darilo.  Ak sa ti bude dariť, podeliť sa svojou skúsenosťou a nahrávkou môžeš samozrejme aj ty. Celá Riders appka funguje ako mikro komunita. :-)

Dostupnosť aplikácie: Android, iOS

lyzovacka na slovensku

Locus Map Free - Outdoor GPS navigácia a mapy

Užitočný pomocník na rodinné výlety, zimnú turistiku či bežecké lyžovanie. Naplánuj si trasu po turistických značkách alebo vo voľnom teréne a nechaj sa navigovať krásnou prírodou. Ak si chceš spraviť výlet ešte zaujímavejším, určite ťa poteší funkcia geocashingu.

Môžeš si vytvárať aj vlastnú databázu zaujímavých miest, sledovať fotky ostatných používateľov, nahrávať svoje fotky a mapovať body záujmu. Hurá za dobrodružstvom!

Dostupnosť aplikácie: Android

aplikácia na zimnú turistiku

iSki Slovakia

Ak sa najlepšie cítiš na slovenských zjazdovkách a zaujíma ťa situácia v našich lyžiarskych strediskách, appka iSki Slovakia sa ti počas sezóny určite zíde.

Obsahuje podrobnú predpoveď počasia v lokalitách stredísk, detailné info o počte otvorených zjazdoviek, vlekov, lanoviek či čase, v ktorom sú dostupné. Ako to vyzerá na svahu, môžeš skontrolovať aj cez LIVE kameru.

Dostupnosť aplikácie: Android, iOS

appka na lyzovacku

Strava: Run, Ride, Swim

Zaujíma ťa, aká je tvoja kondícia? Chcel by si zaznamenávať svoju trasu na lyžiach či bežkách a na záver ju vyhodnotiť na základe rôznych parametrov? Všetky štatistické údaje sú úplne zadarmo. Táto mobilná aplikácia ti navyše poslúži aj v lete počas cyklotúry či plávania.  

Dostupnosť aplikácie: Android, iOS

aplikacia na bezky

Po poriadnej lyžovačke, či turistike si nezabudni, s appkou či bez nej, dopriať niekoľko strečingových cvikov a poriadny oddych.

Zišlo by sa ti ešte viac tipov na aplikácie na cestovanie? Pozri si aké ďalšie appky na cestovanie si zbaliť so sebou!

Barbora LinekHead of Marketing