1. Jul 2021Business

#grpartners: Základná samodiagnostika bez prítomnosti lekára? Realita aj vďaka Android aplikácii pre Scase

Dostupné a prenosné medicínske zariadenie, ktoré zvládne základnú samodiagnostiku bez prítomnosti lekára. Pacient vďaka nemu dokáže pozorovať svoj aktuálny, zdravotný stav. To je v skratke SCASE. Praktické a kompaktné riešenie vizualizácie a monitorovania údajov pri ktorom rozšíri softvérovú platformu čoskoro aj aplikácia pre operačný systém Android.

Veronika MartiškováProject Manager

Scase prichádza na trh s dostupným prenosným medicínskym zariadením, ktoré umožňuje vykonať základnú diagnostiku pacientov aj bez prítomnosti lekára či zdravotníckej infraštruktúry. Riešenie umožňuje vykonávať personalizované merania pomocou tlakomeru, teplomeru či glukomeru a ďalších senzorov. Okrem toho platforma Scase zabezpečuje efektívnu zdravotnú analytiku monitorovaním a vizualizáciou údajov. Vďaka zberu informácií od pacientov na diaľku môžu tiež lekári venovať väčšiu časť svojej pozornosti hospitalizovaným pacientom a diagnostikovať stav pacientov z odľahlých oblastí.

Toto nie je naša prvá skúsenosť s tvorbou digitálneho produktu, ktorý môže zachrániť život. Pozrite si prípadovú štúdiu o Izotopcentre -  Informačnom systéme pre nukleárnu medicínu.

Android aplikácia doplní prenosnú samodiagnostiku Scase

Diaľkový telemonitoring vďaka Android aplikácií

Riešenie Scase neumožňuje iba monitoring a vizualizáciu, ale taktiež interakciu s odborným zdravotníckym personálom vďaka diaľkovému telemonitoringu pomocou zabudovaných komunikačných nástrojov. Súčasťou platformy je aj Android appka, na ktorej pracuje náš Android tím. Aj vďaka prepojeniu aplikácie s databázou a ďalším funkcionalitám získa zdravotnícky personál cenné informácie o pacientoch rýchlo a komfortne.

Vývoj Android aplikácie v skratke:

Veronika MartiškováProject Manager