11. May 2021Android

#1 Kotlin Talks - Jetpack Compose

V rámci iniciatívy Kotlin Slovakia sme pripravili začiatkom mája prvý online event pre Android developerov. Hlavnou témou bol Jetpack Compose. Venovali sa jej svaja skúsení programátori - Jozef Kňažko a Peter Šuly.

Miroslav GajanEvent & Community marketing

Peťo pripravil krátke intro do témy JetPack Compose (ku ktorej pripravil taktiež sériu článkov Jetpack Compose Basics - Snackbar, Scaffold či Showing Image), na ktoré následne nadviazal náš Android lead Jozef. Ten sa téme venoval viac do hĺbky s mnohými praktickými príkladmi a tipmi.

Ukázka prezentácie z Kotlin talks

#1 Kotlin Talks - Jetpack Compose, záznam a prezentácie

Peťo Šuly vo svojej prezentácií riešil, čo je to Jetpack Compose. Vysvetlil ako vyzerajú základné stavebné prvky JetPack Compose ako napr. box, lazycolumn, čo je to modifier a načo sa používa. Podelil sa tiež o skúsenosti o projektoch na ktorých pracoval napr. Innovatrics, Kros alebo Tatra banka.

Jozef sa téme venoval viac do hĺbky, a vysvetlil aký je rozdiel medzi Compose runtime a Compose UI. Taktiež hovoril o tom čo to vlastne ten compiler plugin je, akú štruktúru generuje Compose na pozadí a ďalšie hodnotné info pre pokročilých programátorov. Samozrejme tiež prezradil niečo o projektoch na ktorých sa podieľal ako napr. Tatra banka alebo Bistro.sk.

Celý LIVE event si môžete pozrieť zo záznamu na našom YouTube kanáli 🙂

Ako sme sľúbili počas prenosu prikladáme taktiež prezentácie, ktoré vo videu máte možnosť vidieť. State of Compose, Jetpack Compose - Introduction

Ak sa chcete dozvedieť o téme viac, chalani odporúčajú tieto materiály:

Čo ďalej Kotlin Slovakia? Plánujeme ďalšie Kotlin talks?

Určite 🙂 Dátum ani tému by sme radi prispôsobili tomu, čo bude pre vás užitočné. Preto sa potešíme, ak nám témy, ktoré vás zaujímajú navrhnete. Ozvať sa môžete aj s návrhom na spíkra.

Kontaktovať môžete priamo Jozefa Kňažka alebo Peťa Šulyho na LinkedIn.

Pre študentov sme vytvorili platformu GoodRequest Academy, kde môžete ukázať svoje skills, niečo sa naučiť a získať aj finančnú odmenu. Registrovať sa môžete na goodreqest.academy

Miroslav GajanEvent & Community marketing