16. Jul 2020Insight

2018 in GoodRequest (Showreel and ultimate summary)

Sumarizovať predchádzajúci rok je "trendy" vždy na prelome decembra a januára. Keďže tu máme prelom januára a februára, je jasné, že sa u nás žiadne rýchle novoročné zhrnutia nekonali. Veru...neboli by sme to my, ak by sme šli s davom. :)

GoodRequest FamilyLead, Build, Unite

Počas roka 2018 sa však udialo veľmi veľa zaujímavého. Pracovného aj nepracovného. Dali sme si načas a vybrali to najlepšie, aby sme ťa nezasypali 365-dňovým denníčkom, ale TOPkami z každej oblasti, ktoré stoja za pozornosť!

Mobilné aplikácie a projekty z našej kuchyne

Pribudli nové projekty a rozvíjali sme tie, ktoré sú u nás nejaký ten mesiac či rok a staráme sa o ne. Sami sa nevieme rozhodnúť, z ktorej skupiny máme väčšiu radosť.

Rok 2018 priniesol do GoodRequest veľkých hráčov. Sme pyšní na to, že riešenia ZSE Care, ZSE Drive či Fingera boli novinkami, ktoré už môžu fungovať naplno a popri tom ich vylepšujeme. Spomedzi našich srdcoviek, ktoré už nejaký ten update prežili, vyberáme appku Bistro.sk, Tipsport či Nehnuteľnosti, na ktorých stále makáme a zveľaďujeme ich. :-) Všetky naše projekty si môžeš pozrieť v topkovom Showreel-e.

 

Na GoodRequest rodine nám záleží

K dnešnému dňu je nás v GoodRequest 41. To je už slušná partička. V nasledujúcich riadkoch sa môžeš pozrieť na to, ako sa takáto ultra rodinka učí, zabáva a napreduje.

Všetky spoločné akcie sme opäť posunuli na vyšší level. Každý mesiac sa stretneme pri fantastických raňajkách (ktoré miznú približne 10x rýchlejšie než vznikajú :D). A okrem toho, že si pochutnáme na dobrotách, pozrieme sa aj na prezentáciu pravidelného mesačného newslettera. Nikomu tak vo firme nič neunikne.

firemne ranajky

Keďže je nás veľa, mávame narodeninové oslavy značne častejšie než raňajky. Na to sa samozrejme nesťažujeme, ale tešíme sa.  :-) Vďaka nim sa nám podarí stretnúť v kuchynke relatívne často vo veľkom počte. A pri parádnych dobrotách.

goodrequest narodeninove oslavy

goodrequest narodeniny oslava

S "odvážnejšou" časťou GR sme v júli splavili rieku Oravu. Bolo to legendárne, a preto sme tomu venovali celý článok. Určite si ho pozri. Ak máš rád adrenalín, určite budeš chcieť zažiť s kamošmi rovnaké dobrodružstvo!

teambuilding orava

V zime sme sa v už takmer plnom počte bavili na našej vianočno - narodeninovej párty s témou Mafia + Gopnik (schválne, skús sa lepšie pozrieť na foto, či skupinky rozoznáš. :-D)
Na párty sme sumarizovali rok 2018, prebrali odvážne plány na tento rok a nad ďalším programom sme si hlavu nelámali. Hudba, skvelá torta, jedlo a príjemná spoločnosť sú tým najlepším programom.

goodrequest vianocno narodeninova party 2018

Čo investuješ do vzdelávania, to sa ti stonásobne vráti

A okrem toho, že sa tá investícia vráti, ušetrí ti kopec času, peňazí a možno aj nervov. Preto sme popri vyššie spomínaných činnostiach venovali veľa času a energie vzdelávaniu. Rok 2018 bol u nás určite rokom "soft skills". Práve v tejto oblasti sme absolvovali najviac školení, tréningov a workshopov. Kolotoč sme rozbehli v marci, kedy sme vypracovali custom program a navrhli oblasti, v ktorých sa chceme zlepšiť. Je ich toľko, že kolotoč sa nezastavil dodnes a my sa stále učíme! :-)  

soft skills workshop

Už tradične sme sa pozreli na novinky a trendy. Spomedzi všetkých eventov a eventíkov, ktoré sme navštívili, spomenieme 3 highlight-y. V júni to bol mDev camp v Prahe, v októbri FutureNow v Bratislave a na záver Web Summit v Lisabone.

Ako tam bolo? Veľmi obšírne ti odpovieme slovami lídra Android platformy Jožka: "Bola to pecka." No more words needed.  (Ani my sme nedostali podrobnejší report. :-D)

websummit

Okrem vzdelávania v každom smere sme upgradovali aj mnoho interných procesov a vytuningovali sme naše trendy cool kancle v centre Žiliny. Tým ťa ale v tomto zhrnutí zahlcovať nebudeme. Ak ťa zaujímajú interné vychytávky, chceš vedieť čo obsahuje naša knižnica, si zvedavý na procesy, alebo potrebuješ poradiť - napíš nám. A ak sme ti učarovali už dávno a chceš sa k nám pridať - dojdi na kávu. A ak kávu nepiješ, môžeme pokecať pri LEGO stavebnici.  :-)

chill zona

Komunitu je potrebné budovať a starať sa o ňu

V rámci komunity je dôležité vedieť sa spolu tešiť, oceniť sa navzájom a podeliť sa. Bez ohľadu na to, či ide o "developerskú", "dizajn" či "manažérsku" komunitu.
Kde sme sa teda delili, tešili a oceňovali my? Mnoho parádnych projektov - od nás aj iných šikovných dizajnérov, ktorých práca sa nám páči, nájdeš na Dribbble, Béhance, alebo Uplabs. Ak sa ti zapáčia naše počiny, tvoj feedback alebo ocenenie nám urobia veľkú radosť! O naše skúsenosti a (veríme že) cenné rady sme sa delili aj na zaujímavých podujatiach. Napríklad na Startup Weekend Žilina, kde bol náš CDO Michal mentorom a CEO Tomáš dokonca porotcom, ktorý odovzdával jednu z hlavných cien.
 

startup weekend zilina

Goodrequest sa stal v jeseni partnerom komunity zaDesign, ktorá spája  všetkých nadšencov dizajnu, technológií a leadershipu! V minulom roku sa konali 2 eventy, ktoré mali úžasné ohlasy. Komunita v Žiline a okolí je skutočne silná. Preto je nám cťou pomáhať ju budovať a utužovať. Hurá do nového roka. :-)

zadesign

Trochu radosti na záver

Inak než pozitívnymi infoškami tento giant súhrn končiť ani nechceme.
Čo nám teda urobilo veľkú radosť, no nenašli sme tomu miesto v kategóriach vyššie?

  • Tento rok sme dostali Mikulášsku nádielku v podobe ocenenia od Awwwards za web Domyinak. Aby sme boli presní - získali sme ho spolu s Kennymax Visual Designer.  Ide o Honorable Mention a tiež skvelé hodnotenia na Cssdesignawards!
     

awwwards honors

  • Pred Vianocami sme sa rozhodli nenaháňať sa za darčekmi, ale za príležitosťami pomôcť iným. Takým, ktorí to FAKT potrebujú.
    "Projekt kindness" spočíval v 4 dobrých skutkoch - na každý adventný týždeň jeden, ktorými sme chceli inšpirovať okolie a posunúť mu tipy ako spraviť radosť a pomôcť.

A komu sme teda radosť urobili my? Starkým z domovov dôchodcov - pohľadnicami a malými darčekmi, Útulku Žilina - jedlom a maškrtami pre psíkov, DSS Synnómia - darčekmi pre ich klientov a na záver spolu s pani Helenkou potravinami a darčekmi rodinkám s neľahkým osudom v Žiline a okolí.  Ďalšie aktivity už čoskoro! Nebudeme tajiť...zamilovali sme si ich. :-)

A "malá" bodka na záver. Teda dvojbodka. Do Goodrequest tímu nám pribudli 2 posily - Martinka a Alicka. Aktuálne zisťujeme ktorým smerom budú profesne smerovať, keďže od rodičov majú fantastický developersko - manažérsky základ. Informácie budeme priebežne na našom Facebooku a Instagrame aktualizovať! Nenechaj si to ujsť a sleduj nás. :-)

baby developer

Dúfame, že sme na nič nezabudli 😊. Pozri, ako sa nám darilo v roku 2019.

GoodRequest FamilyLead, Build, Unite