Insight

Tipy na technologické a biznis podcasty (zn. pre developerov, manažérov a IT nadšencov)

Vzdelávanie, novinky či zdroj inšpirácie dostupný pohodlne a bez ohľadu na to, či si doma, vo fitku alebo na cestách.Takto by sme mohli charakterizovať podcasty v kocke.

GoodRequest Family16 Jul 2020

Hm... podcast, čo to je? Koľkí z nás reagovali pred 3-4 rokmi takto? Alebo minimálne podcasty nepočúvali pravidelne. Dnes ich považujú za bežnú súčasť dňa. (takmer) zadarmo, výber je skvelý a umožňujú ti dozvedieť sa novinky z rôznych oblastí bez toho, aby si ich musel čítať alebo sledovať v telke. Len v rámci Apple podcasts existuje viac než pol milióna aktívnych podcastov a viac než 19 miliónov epizód.Dokonale sa zorientovať je teda takmer nemožné. Radi sa však podelíme o naše tipy na zahraničné, ale aj české a slovenské podcasty.

technologicke podcasty

PS: Článok pravidelne aktualizujeme a dopĺňame! :)

Technologické podcasty pre developerov

Chceš vedieť aké podcasty na iPhone počúvajú naši iOS developeri? Aké Android podcasty odporúča Android department? Kde sa dozvieš fresh novinky zo sveta technológií a mobilných aplikácií? Tak čítaj ďalej.

Swift over Coffee (iOS)

V každej epizóde, určenej najmä iOS programátorom, nájdeš tipy, novinky, názory na zaujímavé a dôležité témy zo Swift-u. Všetko sa dozvieš každý druhý týždeň v cca 30 min. podcaste.

Info: Swift over Coffee

Inside iOS Dev (iOS)

Raz za týždeň sa fajn partia skúsených developerov pustí do aktuálnej témy zo sveta iOS vývoja. Ide o šikovných chalanov s viac než 4 ročnými skúsenosťami v malých startupoch aj obrovských projektoch.

Info:  Inside iOS Dev

Core Intuition (iOS)

iOSIndie software development, iOS technológie a novinky so sveta Apple v približne hodinových epizódach dostupné každý týždeň.

Info: Core Intuition

Swift by Sundell (iOS)

Nový článok každý týždeň, nový podcast každý druhý.  Všetko doplnené o reálne skúsenosti, tipy, techniky a všetko o Swifte.

Info: Swift by Sundell.

slovenske podcasty

Android Central Podcast (Android)

Správy, recenzie, rozhovory s relevantnými hosťami či informácie o nových zariadeniach. Raz týždenne môžeš počúvať cca hodinovú epizódu. Tvorcovia aj naši chalani však tvrdia, že ten čas za to stojí.

Info: Android Central podcast

Talking Kotlin (Android)

Android Programovací jazyk Kotlin, technológie, ktoré s ním súvisia, a všetky dôležité novinky rieši dvakrát v mesiaci Hadi Hariri.

Info: Talking Kotlin.

Fragmented – An Android Developer Podcast

Ponúka pohľad dvoch skúsených chalanov, ktorí si z času na čas pozvú aj ďalšieho "populárneho" Android developera. Hovoria spolu o nástrojoch, modeloch, postupoch a rôznych zaujímavostiach.

Info: Fragmented podcast.

technologicke podcasty

Technologické podcasty pre IT fanúšikov

AppStories

Technológie & iOS Pravidelný týždenný pohľad na novinky zo sveta aplikácií. Počas cca 30 minút sa Frederico & John venujú svojim favoritom medzi appkami a okrem faktov skúmajú aj príbehy za úspešnými aplikáciami.

Info: Appstories

Data Skeptic

TechnológieRozhovory a diskusie týkajúce sa dát, štatistík, machine learning či  AI. Všetko cez pohľad vedy, kritického myslenia a overenia pravdivosti tvrdení.

Info: Data Skeptic

Accidental Tech Podcast

Technológie & iOSTraja "nerdi" diskutujú raz týždenne o technológiách, Apple novinkách a všetkom, čo s touto tematikou súvisí.

Info: Accidental Tech Podcast.

Under the Radar

Technológie & iOSKaždý týždeň sa dvojica Marco & David venuje témam týkajúcich sa vývoja, technológií, marketingu, dizajnu a mobilných aplikácií. Zaujímavé infošky nájdeš vždy v epizóde, ktorá netrvá viac než 30 minút.

Info: Under the radar

podcasty pre developerov

České a slovenské podcasty

Websupport

Zaujímavé rozhovory so zaujímavými ľuďmi (nielen) z IT odvetvia. V každom dieli sa stretneš s inšpiratívnym človekom z IT, biznisu, marketingu či týpkom "přes technologie". Rozhodne stojí za vypočutie!

Info: Websupport

Podcast iPure.cz

Aj v našich končinách sa nájde partička nadšencov, ktorí sledujú novinky, iOS produkty a prinášajú Apple fanúšikom to najnovšie v cca týždenných intervaloch.

Info: iPure

Klik

Každý týždeň sa v slovenskom podcaste Klik môžeš dozvedieť novinky zo sveta technológií, médií aj online sveta sociálnych sietí a marketingu.

Info: Klik

Kafemlejnek.TV

V podcaste Kafemlejnek s Honzom a Petrom sa môžeš stretnúť s témami pre developerov, dizajnérov aj ľudí "z biznisu."

Info: Kafemlejnek.TV

zero2hero - Business Talks Podcast

Akční študenti aj zvedaví manažéri si prídu na svoje. Úprimných príbehov od ľudí, ktorí sa vedia a chcú podeliť so svojimi úspechmi, pádmi, odporúčaniami a tipmi nie je nikdy dosť. Vzhľadom na to, že vzdelávanie je samozrejmou súčasťou našich dní je prirodzené, že tieto "talky" si radi vypočujeme!
Info: zero2hero

Na rovinu

Developer so záujmom o biznis a komunitu nie je dnes ničím zvláštnym. Preto rozšírenie obzorov práve v biznis sfére nie je na škodu. A kde sa to naučiť lepšie než od najlepších. V podcaste Na rovinu sa môžeš stretnúť s Viliamom, Erikom, Petrom a zaujímavým hosťom. Ten je vždy špičkou vo svojom obore a má čo komunite ponúknuť.

Info: Na rovinu

ZOOM

Ak ťa okrem IT technológií zaujíma aj veda, astronómia, biológia či šikovné osobnosti, ktoré si obdiv a pozornosť rozhodne zaslúžia, zapni si raz týždenne ZOOM. Oplatí sa.

Info: ZOOM

tipy na podcasty

GoodRequest v podcastoch

Podnicast

Ako z názvu vyplýva, ide o podnikateľský podcast, v ktorom Peter Chodelka spovedá šikovných slovenských podnikateľov, delí sa o svoje skúsenosti z oblasti podnikania a prináša krátke novinky vo forme biznisoviek. Náš CEO Tomáš Lodňan navštívil túto reláciu dva krát.

„Ľudia sú to najdôležitejšie, čo máme."

Digitálne štúdio v čase korona krízy

Na rovinu o podnikaní

Ponúka svojim poslucháčom inšpiráciu a praktické rady od skúsených podnikateľov. Tomáš v tejto epizóde rozpráva, kedy mobilnú aplikáciu naozaj potrebujete a ako vám môže pomôcť.

Téme Mobilná aplikácia vs. responzívny a mobilný web sme sa venovali aj na našom blogu.

Debríf

Moderátor Marek v podcastoch Debríf diskutuje témy spojené so vzdelávaním a rozvojom. Marek s Tomášom v10 epizóde rozobererali zaujimavé témy ako vzdelávanie, transparentnosť, dôveru a otvorenosť v tíme a iné.

Doba digitálna

Tony Dúbravec vás v podcaste Doba digitálna prevedie najlepším obdobím ľudstva a zoznámi vás s témami ako online marketing, e-commerce či mobilné aplikácie. Vypočujte si nášho Lead Designera Michala Sleziaka a dozviete sa viac ako vznikajú mobilné aplikácie v GoodRequest.

Chýba ti tu akýkoľvek podcast, ktorý si si obľúbil? Taký, ktorý nemôže developer alebo tech nadšenec vynechať? Odporuč nám ho v maily! :-) Chceš vedieť aké projekty vytvárajú developeri, ktorí ti tieto podcasty odporučili? Pozri si "naše" mobilné aplikácie, web stránky a riešenia. :-)
GoodRequest Family16 Jul 2020