16. Jul 2020Insight

#meetgrteam: Web Developer Rišo

V jeden deň som odoslal životopis, v druhý mal pohovor, v rovnaký deň som nastúpil a dodnes som neodišiel. Som Rišo, web developer a GoodRequest je mojou druhou rodinou už 2 roky.

GoodRequest FamilyLead, Build, Unite

Web developer junior s "vlastným" projektom

Keď som skončil v predchádzajúcej práci nemyslel som si, že nájdem okamžite ponuku na novú, kde nastúpim hneď na druhý deň. Jeden správny klik na Facebooku, rýchly dotazník a na ďalší deň som sedel v kancli s ďalšími developermi ako Web developer junior.

V deň nástupu som mal slabšie znalosti backendu, frontendu, node.js, o čosi lepšie v PostgreSQL a  databázach.

Stačilo to na to, aby som sa pustil do firemného projektu Dashboard, ktorý som prebral po kolegoch, pracoval na ňom s ďalšími a dodnes ho využívame ako vlastný trackovací a reportovací systém s vyhodnocovaním efektivity práce a prepojením na JIRA. Práve kombinácia projektu, za ktorý som bol zodpovedný so skúseným kolegom na pozícií Senior Web Developer, ktorý ma v prvých mesiacoch viedol, pre mňa predstavoval najlepší možný štart v novej práci.

web developer goodrequest

Najlepšia forma vzdelávania? Práca na projekte so skúsenými kolegami.

S odstupom času môžem povedať, že som prešiel slušný kus cesty v backend oblasti. Technologické znalosti sú na vyššej úrovni v node.js, Express, Sequelize, databázach, MySQL, NoSQL či redis. Okrem backendu som sa zlepšil aj vo Frontende – HTML, CSS, JavaScript.

Pomohlo tomu aj to, že v rámci firmy máme možnosť navštevovať rôzne podujatia, školenia alebo konferencie. GoodRequest je firma, kde skutočne na neustálom napredovaní a vzdelávaní záleží. Máme vlastnú knižnicu, kde si navzájom sharujeme zaujímavé knihy, pravidelné tímové standupy a workshopy. Najviac som sa však naučil vďaka projektom a kolegom, ktorí mi toho odovzdali veľa.

dashboard goodrequest

Kód je našou vizitkou. Chceme byť naň hrdí pred klientom aj ďalšími developermi.

Práca na firemnom projekte a na projekte pre klienta sa v niečom líši. Rozhodne to však nie je kvalita kódu. S chalanmi na backende aj ostatných oddeleniach máme nastavené štandardy a pravidlá, aby bol vždy na vysokej úrovni. Podmienky a upozornenia fungujú vždy, keď sa výsledok nezhoduje so štandardmi. Vďaka tomu môžem byť na našu prácu hrdý pred klientom, kolegami aj developermi, ktorí doň nahliadnu.

Počas 22 mesiacov som mal možnosť pracovať na približne 6 projektoch naplno a na mnohých ďalších som mohol pomôcť, alebo konzultovať.

Všetky sa naplno využívaju a klienti sú nám verní dodnes. Riešime spolu features, issues aj bugy. Nech nastane čokoľvek, riešime to spolu.

Zaujímavé a úspešné projekty sú spracované aj v case studies. Spomedzi tých, na ktorých som sa podieľal je to Tipsport hokejová aplikácia či Ideálne domy.

web developer volna pozicia

Ak do mladého kolektívu zapadneš ako osobnosť, stane sa tvojou rodinou, nie prácou.

V deň kedy som prišiel do GoodRequest som nebol "hotový" web developer. Cítil som sa tu však dobre a aj po čase je to rovnaké. V prostredí firmy s kolektívom v mojom veku, ktorý spolu super vychádza a správa sa k sebe ako rodina, je dôležité, aby nový človek zapadol v prvom rade ako osobnosť. Momentálne je nás 40 a darí sa to. Kultúra, atmosféra a rodinné vzťahy stále fungujú.

goodrequest tim

Chceš byť súčasťou GoodRequest ako Web developer?

Ak ti pojmy JavaScript, HTML, CSS, node.js či Laravel nie sú cudzie určite pokračuj v čítaní. Aj dnes hľadáme do tímu človeka, akým som bol pred časom ja. Nemusí byť "ultra nadupaný", no určite by mal byť ultra vytrvalý, vynaliezavý a priateľský.
Nehľadáme len kolegu, ale nového člena rodiny. Týpka, alebo kočku s ktorými si zahráme kalčeto, zatancujeme na večierku, pokecáme pri firemných raňajkách či posedíme pri pivku na terase.

Ak si backend developer v Žiline, alebo Liptovskom Mikuláši ozvi sa nám.  :-)
GoodRequest FamilyLead, Build, Unite