16. Jul 2020Insight

Teambuilding v GoodRequest: 2 dni a 1 legendárny splav rieky Orava

Z času na čas príde deň kedy sa od tvorby mobilných a webových aplikácií, dizajnovania či projektovania potrebujeme presunúť do prírody, oddýchnuť a "uletieť si".

GoodRequest FamilyLead, Build, Unite

V GoodRequest tíme to nie je žiadna novinka. O tom, že prácu hlavou radi striedame aj s oddychom, zábavou a zážitkami, sme už čosi popísali. Keď sa na to pozrieme spätne, teambuilding aktivít skutočne nemáme málo.

V júli 2018 opäť raz prišiel ten deň, keď sme si povedali, že je čas na chvíľu opustiť kancelárie a nazbierať nezabudnuteľné zážitky. Rozhodli sme sa vyskúšať niečo nové! 
Manažéri dostali jedinečnú príležitosť precvičiť svoje skills s organizáciou teambuildingu IT firmy. Zvládli to na výbornú a  20.-21. júla nás čakalo dobrodružstvo s témou „legendárny splav rieky Orava".  Nezúčastnili sme sa ho síce v plnom počte, no vďaka zážitkom, ktoré sa šíria rýchlo, budeme mať na čo ešte dlho spomínať úplne všetci.

Ak premýšľaš nad víkendovým výletom s priateľmi, kolegami, alebo chceš tiež zorganizovať parádnu akciu vo svojej firme, inšpiruj sa našimi zážitkami. 
A pokojne nám daj vedieť či vám to vyšlo.

goodrequest tim

Výber miesta na teambuilding, dôkladná príprava a program

Kým sme v "deň D" nasadli do člnov a spustili sa po rieke Orava, bolo potrebné všetko dôkladne naplánovať. Pecka, že máme iniciatívnych kolegov, ktorí sa postarali o program, rezerváciu ubytovania v kempe Tília Gäceľ a, samozrejme, zabezpečenie poriadneho občerstvenia. Veď aký by to bol teambuilding bez kotlíkového guláša a večernej opekačky. Večer pred odchodom sme si doniesli všetky potrebné veci do kancelárie, ráno sme ich naložili do sprievodného vozidla a nasadli sme do vlaku smer Sedliacká Dubová, kde sa začala tá pravá zábava.

goodrequest teambuilding

Po každej búrke vyjde slnko

Predpoveď počasia nám zo začiatku veľmi nepriala a vyzeralo to tak, že nás na teambuildingu zastihne búrka. Našťastie sa všetky mraky vypršali deň predtým a aj keď nás po príchode na Oravu privítala zamračená obloha, po chvíli vykuklo aj slnko. Rieka bola vďaka dažďom plná vody, a tak bolo čo splavovať. Cieľ bol jasný – dostať sa zo Sedliackej Dubovej priamo do Dolného Kubína, kde prespíme. Po krátkych bezpečnostných pokynoch sme nasadli do člnov a vydali sa na plavbu. Okrem plavby, ktorá bola sama o sebe zážitkom, nás cestou potešili krásne výhľady. Tým TOP bola plavba priamo pod Oravským hradom.
 

splav rieky orava
splav rieky orava

Pitný režim musí byť úmerný náročnosti splavu

Celý čas sme mali na pamäti, že treba dodržiavať pitný režim. Slnko príjemne hrialo, práca s veslami tiež dala zabrať, a tak sme rýchlo vysmädli.  Aby sme spojili príjemne s užitočným a zároveň si neminuli vlastné zásoby tekutín, dopriali sme si prestávku.  Cestou sme sa zastavili v reštaurácii na dobre vychladené pivko a kofolu. Prestávka od veslovania padla vhod.  

teambuilding

Trochu vody nezaškodí a straty sú povolené

Základným pravidlom splavu je nebáť sa namočiť. Voda mala príjemných 15 stupňov a prví otužilci ju vyskúšali už krátko po začiatku splavu. Celý čas sme sa držali hesla „straty sú povolené" a keď niekto opustil palubu, nerobili sme si z toho ťažkú hlavu. Vedeli sme, že "nás dobehne". Do cieľovej destinácie Dolný Kubín sme sa všetci našli a úspešne sa doplavili až do kempu.

teambuilding goodrequest
web developer
orava splav rieky

Noc je ešte mladá

Po splave sme si dali krátku prestávku na osušenie a prezlečenie. Hladní po celom dni sme sa pustili sa do kotlíkového guláša, ktorý na nás už čakal v kempe. Pre všetkých, ktorým guláš nestačil nasledovala opekačka a voľná zábava do skorých ranných hodín. Po dlhom večeri sme si pozreli krásny východ slnka a na pár hodín sme si odpočinuli v stanoch.

GR teambuilding

Ťažké ráno nás nezastaví, lebo... jeden deň nestačí!

Druhý deň teambuildingu sa niesol v znamení náročného prebúdzania a vstávania.  Po rannej kávičke a raňajkách v kempe sme sa trochu prebrali a mohli sme sa pustiť na druhú vlnu splavovania. Tentokrát bola cesta trochu kratšia a viedla do Kraľovian. Odkiaľ sme sa vrátili naspäť do Žiliny.

team goodrequest

Takéto, alebo lepšie zážitky môžeš zbierať s nami aj ty.  Možno už aj na vianočnom teambuildingu!

Si človek z IT do člnu, koča, voza i Android tímu? 
Alebo ti viac sedí práca iOS developera? 
Poď doplniť náš GoodRequest tím! 

GoodRequest FamilyLead, Build, Unite