16. Jul 2020Insight

Najlepšie slovenské aplikácie: týchto 5 nesmie chýbať v tvojom mobile

Napadlo ti niekedy, koľko aplikácií na Google Play alebo App Store vytvoril nejaký šikovný slovenský web developer? Alebo celý tím či IT firma? Pre slovenské mobilné aplikácie je niekedy ťažké presadiť sa v svetovej konkurencii, no predsa sa nájdu aj také, ktoré uspeli, a tešia sa popularite.

GoodRequest FamilyLead, Build, Unite

Niekedy stačí dobrý nápad, trochu logiky, veľa kreativity, biznis cítenia a skvelá mobilná aplikácia, ktorú si stiahne a obľúbi množstvo používateľov, je na svete.

Sygic: GPS Navigácia & Offline Mapy

Z malého startupu vyrástla svetoznáma GPS navigácia, ktorá patrí medzi tie najlepšie na svete a teší sa obľube u viac ako 200 miliónov používateľov. Sygic nie je len klasická navigácia, ktorá funguje aj bez internetového pripojenia. Umožňuje tiež vyhnúť sa dopravným zápcham či nájsť najlepšie miesto na parkovanie alebo najlacnejší benzín. Zastrešuje aj ďalšie užitočné appky. Príkladom je aplikácia Family Locator, ktorá slúži na monitorovanie polohy rodinných príslušníkov a vďaka tomu zvyšuje bezpečnosť detí. K dispozícii je už aj nová aplikácia Sygic Travel VR, vďaka ktorej si môžete vyskúšať cestovanie vo virtuálnej realite. Všetky aplikácie od Sygicu sú zadarmo. Zaplatiť je potrebné za niektoré doplňujúce funkcie.

Dostupnosť Sygic GPS navigácie : Android, iOS

Dostupnosť Family Locator: Android, iOS

Cena: zadarmo (spoplatnené sú doplňujúce funkcie)

sygic aplikacia

Bistro.sk - jedlo cez internet a online donáška

Objednávka jedla online a donáška až k tebe domov. Vybrať si môžeš zo stoviek reštaurácií nech si kdekoľvek na Slovensku. 
Aplikácia ponúka moderný a jednoduchý používateľský zážitok, vďaka širokému množstvu funkcionalít. V bistro mobilnej aplikácií si môžeš pozrieť hodnotenie reštaurácie, garantovaný čas doručenia, stálu ponuku či denné menu. 
Vďaka objednávkam, ktoré sa zaznamenajú do konta užívateľa môžeš svoju obľúbenú kombináciu veľmi rýchlo zopakovať.
Za objednávku je možné zaplatiť kartou, prevodom aj hotovosťou. Navyše je možné nastaviť čas doručenia - v prípade, že chceš doviezť jedlo na neskoršiu hodinu, alebo na ďalší deň.

bistro aplikácia najlepsie aplikacie

Dostupnosť Bistro.sk Android, iOS

Cena: zadarmo

Mobile Security & Antivirus

O ochranu smartfónu sa postará aplikácia od ESETu. Vďaka službe Anti-Theft zamkne stratený alebo ukradnutý telefón, odfotí zlodeja a pošle GPS súradnice s polohou telefónu zákazníkovi na jeho účet. Postará sa tiež o ochranu zariadenia prostredníctvom antivírusu a ochráni osobné údaje pomocou Anti-Pfishingu. Aplikácia je zadarmo, niektoré prémiové funkcie sú  však spoplatnené. Nie len že sa aplikácia od ESETu teší veľkej popularite u viac ako 10 miliónov používateľov, ale vysoko spoľahlivo ju hodnotí aj odborná verejnosť. Dlhodobo dosahuje výborné výsledky napríklad v hodnotení AV-Testu.

Dostupnosť: Android

Cena: zadarmo (spoplatnené sú Prémiové funkcie)

eset security aplikacia najlepsie slovenske aplikacie

Sli.do - Q&A aplikácia

Slovenská aplikácia Sli.do je používaná vo viac ako 100 krajinách sveta. O jej úspechu svedčí množstvo ocenení v oblasti Event Technology alebo viac ako 85 000 podujatí, na ktorých bola použitá. Interaktívna Q&A appka umožňuje zapojiť do diskusie publikum na rôznych konferenciách, meetingoch či iných podujatiach. Pomocou Sli.do je možné položiť otázky priamo spíkrovi bez toho, aby bolo potrebné prerušiť prednášku, či povedať jediné slovo. Umožňuje tiež  hlasovať v anketách a sledovať live výsledky.

Dostupnosť: Android, iOS

Cena: zadarmo

Sli.do Q&A aplikacia - najlepsie slovenske apikacie

Mobilných aplikácií ktorými sa môže Slovensko pochváliť aj v zahraničí pochváliť je mnoho. 
V GoodRequest ich tiež vzniklo niekoľko. Vo forme case studies sme ich pár spracovali pre inšpiráciu. Prečítaj si ich a ak niektorá stojí za zdieľanie, podeľ sa aj s priateľmi.

GoodRequest FamilyLead, Build, Unite