14. Dec 2021Business

#grpartners: DOT - digitálny onboarding od lídra v oblasti biometrie Innovatrics

Dizajn, mobilná appka pre iOS aj Android a QA? No problem! Pre nášho partnera Innovatrics sme vytvorili riešenie, vďaka ktorému dokážu klientom demonštrovať svoje popredné riešenie v oblasti biometrie a onboardingu.

Spoločnosť Innovatrics pôsobí v oblasti biometrie už viac ako 16 rokov a dlhodobo patrí medzi vedúcich poskytovateľov biometrických riešení  pre vlády a podniky v desiatkách krajín sveta.

Innovatrics DOT (Digital Onboarding Toolkit) predstavuje komplexný technologický balík určený na vývoj systémov pre online overovanie totožnosti. Súčasťou balíka je špičková detekcia údajov z dokladov totožnosti a kontrola ich pravosti, biometria tváre NIST FRVT, či akreditovaná iBeta Level 2 detekcia živosti. Všetky spomenuté komponenty sú efektívnou súčasťou prevencie zneužitia identity pre podniky aj vládne organizácie.

Naša úloha? Dizajn, mobilný vývoj a testovanie

Podľa požiadaviek nášho partnera sme vytvorili mobilné appky pre platformy iOS a Android, ktoré integrujú všetky kľúčové technológie ponúkane v rámci balíka DOT a poskytujú tak priestor pre ich demonštráciu . Okrem vývoja sme sa venovali aj UX a UI dizajnu mobilných aplikácií, vďaka ktorému sa používatelia aplikácie rýchlo zorientujú a dokážu prejsť celým procesom onboardingu, od fotografie preukazu totožnosti, cez selfie až po overenie živosti jednoducho za menej než 1 minútu.

Projekt bol riadený metódou Scrumban, vďaka ktorej sa nám podarilo dodržiavať dohodnuté zákaznícke termíny . Jednotlivé funkčné celky boli prezentované a revidované zákazníkom formou pravidelných demo stretnutí, čím sme zabezpečili požadovanú kvalitu dodávok a hlavne sme vedeli rýchlo reagovať na prípadnú zmenu implementácie alebo dizajnu.

Okrem pravidelných statusov, kde sme pravidelne diskutovali vzájomné očakávania,sme počas projektu zaviedli aj týždenné reporty. Vďaka reportom bol partner neustále informovaný o priebehu projektu, čím sme zvýšili transparentnosť komunikácie a vytvorili hodnotné vstupy pre retrospektívu.

Najnovšie inovácie v projekte DOT

Najhorúcejšou novinkou v rámci DOT je detekcia živosti Smile liveness, ktorá kombinuje výhody aktívnej a pasívnej detekcie živosti. Výsledkom je dosiahnutie vysokej bezpečnosti takmer bez kompromisov. Po zachytení selfie stačí, aby sa používatelia usmiali. Žiadne pohyby očí, hovorené frázy alebo zložité výzvy. Súprava SDK dokáže zachytiť viacero snímok tváre a jej výrazov v reálnom čase, na základe ktorých môže akreditovaný iBeta Level 2 algoritmus  vyhodnotiť situáciu.

Popis platformy a použitých technológií:

  • UX/UI dizajn - Figma
  • Android - Kotlin
  • UI - Jetpack Compose
  • iOS - Swift
  • QA - Crashlytics

Pozri si projekt ⬇️

iOS

Android

Tomáš KuraťProject Manager