30. Apr 2021Android

#goodroidtips III. - Tipy pre Android developerov

Pravidelná rubrika v ktorej zdieľam novinky a užitočné tipy zo sveta Android developmentu. :)

Peter ŠulyAndroid developer

Ak ste zmeškali moje predchádzajúce #goodroidtips určite si pozrite #goodroidtips I. - Tipy pre Android developerova a #goodroidtips II. - Tipy pre Android developerov

🐱‍💻 Nová verzia Android Studia! 🐱‍💻

Nová verzia, nové meno, nové vychytávky!

S príchodom novej verzie Android Studia sa IntelliJ IDEA rozhodlo svoje prostredie začať verziovať novým systémom. Prvá sa bude nazýva Arctic Fox 🦊(2020.3.1) a ostatné budú nasledovať v abecednom poradí. Čísla označujú rok vydania, verziu IntelliJ platformy a verziu samotného AS.

S novým rokom prinieslo Android Studio aj niekoľko vychytávok ako napr.:

  • Nové možnosti v Layout Validation Tool-e
  • Možnosť pripojiť zariadenia cez WiFi pomocou Qr kódu (zatiaľ len pre macOS, ostatné platformy budú nasledovať čoskoro).
goodroidtips 12, android

📱Android App Bundles 📱

Zaujíma ťa ako zmenšiť svoju aplikáciu pomocou Android App Bundles? Vývojári z Googlu predstavili sériu videí, v ktorých sa môžeš dozvedieť všetko čo ťa zaujíma. ❓

Android App Bundles bude povinnou súčasťou vydávania nových aplikácii už od Augusta tohto roku, preto dlho neváhaj a dozveď sa viac aj ty !

goodroidtips 13, android

📚 Nová knižnica Material Design Componets! 📚

Vytvorenie aplikácie s tmavou témou alebo s perfektnými animáciami nie je na Androide prechádzka ružovou záhradou, zmena prišla s uvedením knižnice Material Design Components (MDC), ktorá je práve ďalšou témou Mad Skills série.

Zakomponovaním tmavej témy a krásnych motion animácií môžeš posunúť používateľský zážitok na inú úroveň ! ⬆️⬆️⬆️ Zaujala ťa táto téma? Sharni s nami ďalšie tipy ! :)

🚀 Kotlin & Jetpack 💪

Ďalší Mad Skills wrap-up je tu, tentokrát na tému Kotlin a Jetpack

goodroid tips 15, android

💸 Podpora začínajúcich developerov na Google Play 💸

Od prvého júla zníži Google poplatok za predaj digitálnych produktov z 30% na 15% (rovnako ako Apple charguje v AppStore) pri výnosoch do 1 milióna dolárov.

📈 Vďaka tejto zmene ušetrí 99% vývojárov 50% výdavkov. Takýto pokles výdavkov môže byť dôležitý pre začínajúcich developerov, môže im pomôcť v tejto kritickej fáze životného cyklu aplikácie.

Si aj ty začínajúci developer? Ako vnímaš túto zmenu ty? Daj mi vedieť na mojom LinkedIn.

goodroidtips 16, android

Ďalšie #GoodroidTips môžeš nájsť u mňa na LinkedIn, alebo Twitter profile kde ich pripravujem pravidelne. :)

Peter ŠulyAndroid developer