26. Mar 2021Design

Design systémy - videozáznam a prezentácia z eventu #FriendsOfFigma

Prečo je dizajn systém dôležitý? Ako by mal vyzerať? Ako ho tvoriť? Všetky tieto otázky ti zodpovedajú skúsení UX dizajnéri. Okrem odpovedí prezradíme v rámci záznamu z eventu Dizajn systémy - Friends of Figma Slovakia #3, aj užitočné tipy z praxe. :)

Daniel ČeligaDigital Product Designer

Na treťom evente Friends of Figma Slovakia som sa rozprával s UX dizajnérom Michalom Krendželákom o dôležitosti design systémov.

Počas 45 minútového talku sme si ukázali ako by mali dobré design systémy vyzerať, kedy a ako ich vytvoriť. Podrobnejšie sme sa venovali tomu, na čo si dať pozor a ako objasniť majiteľom veľkých produktov prečo im budú dlhodobo šetriť peniaze.

Dizajn systémy: Záznam a prezentácia

Z eventu sme si pripravili aj videozáznam pre všetkých, ktorí LIVE prenos nestihli. Po krátkom úvode nasleduje cca 45 minútový talk a po ňom zaujímavá diskusia kde zodpovieme množstvo otázok.

Michal hovoril o praktických tipoch. V prezentácií spomenul aj veľa zdrojov, kníh či webov pre dizajnérov. Tá je verejne dostupná. Odporúčam si ju pozrieť. Som si istý, že si v nej nájdu niečo nové a užitočné začínajúci aj ostrieľaní dizajnéri. 
 

Navrhni ďalšie témy na (nielen) dizajn eventy

Komunite by sme radi prinášali aj naďalej a pravidelne zaujímavé témy (nielen) zo sveta dizajnu. Budeme preto vďační, ak nám napíšeš svoj návrh na ďalší event. Prípadne spätnú väzbu na niektoré z tých ktoré si už absolvoval. Máš na to priestor vo forme.

Ak by si sa chcel pridať do nášho dizajn tímu v GoodRequest, máme pre teba skvelú správu. Aktuálne máme otvorenú pozíciu Digital Product Designer. Ozvi sa, ak si sa v nej našiel / našla. :)

Daniel ČeligaDigital Product Designer