16. Jul 2020Insight

10x užitočné aplikácie na cestovanie

Slnečné lúče vyhrievajú naše kancelárie čoraz intenzívnejšie. To (okrem iného) znamená, že prípravy na zaslúžené dovolenky a výlety do neznáma sú v plnom prúde, preto sme pre teba vytvorili výber appiek, by ti na dobrodružstvách rozhodne nemali v tvojom smartfóne chýbať!

GoodRequest FamilyLead, Build, Unite

Pod prípravou nemyslíme iba výber dovolenkovej destinácie, balenie a cestovanie. "Zbaliť " sa oplatí aj nejaké tie appky. Smartfóny môžu byť užitočnými pomocníkmi na zachytenie nezabudnuteľných okamihov, tiež pomocníkmi pri orientácií, balení, či dokonca hľadaní tipov, kam sa vôbec vybrať na výlet.

PackPoint travel packing list - aplikácia, ktorá pomôže pri balení

Pre mnohých cestovateľov je balenie nočnou morou a rozmýšľať nad tým, či na niečo nezabudli je skutočne stresujúce. Stačí však zadať dátum, miesto, dĺžku, typ pobytu a aktivity, ktoré plánuješ na výlete robiť a táto aplikácia ti vytvorí zoznam všetkých potrebných vecí. Môžeš ho tiež modifikovať, pridať ďalšie veci alebo skryť veci, ktoré nepotrebuješ, či zdieľať zoznam s priateľmi.

Dostupnosť aplikácie:

Check my trip - tvoj osobný travel manager

Ako zostať organizovaný, informovaný a zabrániť nepríjemným prekvapeniam? Vezmi so sebou na cesty appku, ktorou zabiješ všetky muchy jednou ranou.
Stačí, ak si do appky pripravíš plán cesty, nahráš si všetky letenky, ubytovanie, požičanie auta... a tá ťa bude informovať o akýchkoľvek zmenách. Nech nastane čokoľvek - budeš upozornený notifikáciou. Šikovný spôsob ako sa nestresovať, mať prehľad a všetko poruke.

Dostupnosť aplikácie:

Zdroj: play.google.com

flightradar24 - sleduj polohu lietadla

Chceš vedieť, kde presne sa nachádza tvoje lietadlo? Zaujíma ťa, kedy pristanú tvoji známi vo finálnej destinácií? Mešká tvoj let a chceš vedieť, ako ďaleko od letiska práve je?
Sleduj ho live na flightradar24.

Dostupnosť aplikácie:

TripAdvisor: hotely, lety, reštaurácie, atrakcie

Klasika nesmie chýbať! Ak cestuješ na miesto, kde si ešte nebol a zaujíma ťa, čo všetko sa dá vidieť v okolí, určite vyskúšaj TripAdvisor.
Získaš prehľad o baroch, reštauráciách a zaujímavých turistických destináciách a dozvieš sa nielen ich polohu a otváracie hodiny, ale aj hodnotenia ostatných používateľov.
Aplikáciu si stiahneš zadarmo.

Dostupnosť aplikácie:

Zdroj: play.google.com

Photo - Google Translator - fotoaparátom porozumieš desiatkam jazykov

Ako sa orientovať v krajine, kde nerozumieš domácemu jazyku alebo v "lepšom prípade" ani písmo ti toho veľa nehovorí?
Stiahni si do mobilu prekladač, ktorý ti po odfotení, skopírovaní, napísaní, alebo  nahovorení textu, či nakreslení znakov spraví okamžitý preklad.
Okrem prekladu môžeš využiť aj slovník fráz.

Dostupnosť aplikácie:

Vypadni.sk - tipy na výlet na Slovensku

Pre tých, ktorí chcú spoznať krásy Slovenska je táto aplikácia skvelou pomôckou. Ponúka viac ako 2 000 objektov spolu s fotografiami, podrobnými informáciami a ich polohou na mape.
Inšpiruj sa krásnou prírodou a jedinečnou architektúrou vo svojom okolí alebo vzdialenejších kútoch krajiny, naplánuj si cestu vďaka prehľadným mapám a dopraj si aktívny oddych pri objavovaní Slovenska.  
Aplikácia je zadarmo.

Dostupnosť aplikácie:

Zdroj: play.google.com

Oravský hrad - Audio sprievodca

Ak sa chystáš na Oravu, dovolíme si jeden skromný tip "z našej kuchyne". Mobilná aplikácia Oravský hrad ti umožní zažiť prehliadku hradu v 6 jazykoch. Navštíviš 24 miest - záujmových bodov - kde tvoj zážitok okrem zvuku doplnia aj texty, fotografie a zaujímavosti.

Dostupnosť aplikácie:

Duolingo

Duolingo je aplikácia na učenie jazykov, ktorá vám pomôže naučiť sa viac ako 40 jazykov a pomocou zábavného rozhrania a gamifikácie, čo robí učenie príjemné. Duolingo je skvelý spôsob, ako zlepšiť svoje komunikačné zručnosti, nadviazať kontakt s miestnymi a užiť si tak dovolenku naplno. Môže to byť pre vás užitočné predovšetkým v menších regiónoch, kde nie je znalosť angličtiny veľmi rozšírená.

Stovky stiahnutí a dlhodobo prvé miesto v kategórii Vzdelávanie v Google Play a App Store hovorí samo za seba 🚀.

UVLens - UV Index Forecasts - aplikácia na sledovanie UV žiarenia

Pri cestovaní a dovolenkovaní na čerstvom vzduchu netreba zabúdať ani na silu UV žiarenia. Táto aplikácia za teba postráži pobyt na slnku. To sa hodí pri mori aj na horách.
Pozná intenzitu UV žiarenia na mieste, kde sa práve nachádzaš a na základe údajov, ktoré o sebe poskytneš ti odporučí, koľko času môžeš bezpečne stráviť na priamom slnku. Pripomenie ti tiež, kedy je potrebné sa pred slnečnými lúčmi chrániť napríklad použitím krému s ochranným faktorom. Sťahuj ju zadarmo.

Dostupnosť aplikácie:

Zdroj: play.google.com

Offline Survival Guide - ako prežiť v "divočine"

Miluješ výlety do prírody, turistiku, stanovanie alebo len chceš byť pripravený na nečakané situácie? Tak potom je táto aplikácia ako stvorená pre teba a ponúkne vám užitočné tipy na prežitie. Dozvieš sa, ako založiť oheň, postaviť si prístrešok, zaobstarať potravu či vodu a mnoho ďalších zaujímavých rád. Stiahneš si ju zadarmo.

Dostupnosť aplikácie:

Ak ťa čaká dovolenka na horách, alebo turistika, či bike - pozri si tento článok 👇

Insight

Mobilné aplikácie na lyžovačku, snowboard, zimnú dovolenku aj turistiku

Barbora Linek16 Jul 2020

Chýba v zozname nejaká bez ktorej ty "päty z domu nevytiahneš"?
Podeľ sa s nami o svoj tip v komentároch. Budeme vďační! :-)

*update 09. 05. 2023

GoodRequest FamilyLead, Build, Unite