30. Aug 2021Design

UX research: záznam eventu #FriendsOfFigma

August nám priniesol už štvrtý event Friend of Figma Slovakia, kde sme pozvali Veroniku Pelcovú - UX dizajnérku s bohatými skúsenosťami. Venovali sme sa téme UX research. Bavili sme sa o význame a dôležitosti používateľského testovania, osobných skúsenostiach a častých chybách, s ktorými sa Veronika stretla.

Daniel ČeligaDigital Product Designer

UX Research talk z praxe

Hlavnou témou nášho Friends of Figma Slovakia #4 eventu bol UX research. Hoci je esenciálnou súčasťou dizajn procesu a základom úspešného digitálneho produktu, stále sa môžeme na Slovensku stretnúť s dizajnom, ktorý sa viac sústredí na to byť "pekným" než funkčným.

Sneak peak: Prečo je dôležité zapájať používateľov? Aké metódy Veronika najradšej používa? Čo všetko sa môže v procese pokaziť?

Pre úspešny digitálny produkt je potrebné myslieť na používateľa.

Friends of Figma Slovakia: Záznam a prezentácia

Pre tých, ktorí náš event nestihli LIVE máme aj záznam v ktorom nájdete odpovede na všetky otázky z našej agendy 👇

V zázname nájdeš taktiež odpovede na zaujímavé otázky z diskusie 🔝, v ktorej sme odpovedali na vaše otázky viac než 50 minút a rozdali rôzne UX tipy a triky, ktoré ti pomôžu zorientovať sa vo svete UX designu.

Navrhni tému ďalších dizajn eventov

Komunite chceme aj naďalej pravidelne prinášať zaujímavé témy zo sveta dizajnu. Budeme preto vďační, ak nám napíšeš svoj nápad na ďalší event. Prípadne sa s nami podelíš o spätnú väzbu na niektoré z tých ktoré si už absolvoval. Máš na to priestor vo forme.

Daniel ČeligaDigital Product Designer