13. Oct 2021Design

Facilitácia workshopov: video záznam a prezentácia z eventu #FriendsOfFigma

Je za nami už piaty event Friends of Figma Slovakia💪. Spoločne s Lead UX Researcherkou CX štúdia LB* sme sa venovali téme facilitácia workshopov. V zázname sa zaujímavé info dozvedia začínajúci aj skúsení dizajnéri, či projekťáci.

Daniel ČeligaDigital Product Designer

Hoci sa Kika v úvode priznala, že facilitácia nie je najobľúbenejšou časťou jej agendy, považuje ju za nevyhnutnú. Je totiž neodmysliteľnou súčasťou dizajn procesu. Pre mňa je facilitácia naopak srdcovkou a s jej dôležitosťou určite súhlasím. Odporúčam ti preto venovať svoj čas vzdelávaniu v tejto oblasti 
a vypočuť si skúsenosti odborníkov z praxe, akým je napríklad aj Kika.

Event sme odštartovali samotným predstavením facilitácie. Na obľúbenom dizajnovom modely Double diamond sme ukázali, kde všade ju môžeš využiť 
od kick-off meetingu, cez kreatívne brainstormingy či dizajn šprinty a mnohé ďalšie. Pre tých čo dizajn šprint nepoznajú, sme si pripravili aj krátke zhrnutie.

Okrem agendy, ktorú môžeš vidieť na slide nižšie ⬇️, počas eventu však padlo aj kopec rád pomimo, ktoré vychádzali z dobrých otázok publika a našich skúseností.

Záznam z online eventu

Nestihol si event online alebo si chceš prejsť znova niektoré rady? Pripravili sme pre teba aj záznam z celého eventu. Okrem agendy sme sa venovali aj vašim otázkam 🔝.

Prezentácia

Odkladám tu pre teba aj celú prezku, v ktorej nájdeš veľa užitočných info, všetky tipy a triky či kontakt na mňa a Kiku.

Navrhni tému ďalších dizajn eventov

Komunite chceme aj naďalej pravidelne prinášať zaujímavé témy zo sveta dizajnu. Budeme preto vďační, ak nám napíšeš svoj nápad na ďalší event. Prípadne sa s nami podelíš o spätnú väzbu na niektoré z tých ktoré si už absolvoval. Máš na to priestor vo forme.

Pridaj sa k nám! Hľadáme digital product dizajnéra 🚀

Daniel ČeligaDigital Product Designer